:DVIJE:DVAJST:DRUGA

YOUTUBE KOMEDIJA

  • O PROJEKTU
  • Danas ona da je cijeli svijet pozornica, vrijedi više no ikad. Pandemija je spriječila naša druženja. Pa umjetnost i kultura sele na svjetsku pozornicu - internet. Mi ne bi bili mi, da nismo napravili - nešto drugačije. Stavite predstave online! - stizale su nam poruke u inbox. Mi odgovaramo - nema šanse! Bez publike uživo naše predstave postaju tek vlastita sjena - što ne bismo voljeli ni u ludilu. Dočekat ćemo bolja vremena zajedno; i tada se opet zajedno smijati i veseliti se onom pljesku na kraju kojeg toliko volimo.
  • Ok, kada je ta opcija otpala…što ćemo? Premijera nove predstave prohujala je s vihorom…Probe ne možemo održavati…osim ako..long story short. U manje od mjesec dana, osmislili smo svoj način borbe s pandemijom. Napravili koncept, napisali tekst, održali probe, snimili sve to, i napravili kompletnu post produkciju. Sve online, na sigurnom razmaku i za budžet od 96 kuna, koliko je koštala dostava Wolta. Sve je napravljeno u kućnim produkcijama naših glumaca, pomoću web kamera računala ili mobitela. Dosta kul, ako nas pitate.
  • Projekt je zamišljen kao serijal koji obrađuje različite segmente života, od izlazaka do sudstva i zdravstva, u 2022. godini. Premisa je da smo svi još uvijek u karanteni - mjere umjesto da su popustile su postrožile - nitko ne može van osim posebno odabrane skupine ljudi koje su podijeljene u ključne uloge društva: dostavljače i šetače pasa. I tako obrađujući različite segmente života koji opstaje unatoč svim nedaćama, nudimo i opstanak kazališta koje stavlja neku drugu masku. Možda više emotikon. Postaje hibrid nekog audio vizualnog doživljaja, na drugačijoj pozornici bez dasaka - platformi koja se diže u oblake nekih servera. Samo nebo je granica - može se.